At vælge en bog at læse – boksidan.net/dk

En bog er en bugt fuld af skatte, så det er bare at dykke i og snuppe perlerne. Men valget af en bog er vigtigt. Som vi alle ved, er det at læse en fantastisk hobby, der også bidrager til vores personlige udvikling. Men med tusinde af forfattere og millioner af bøger i dag er det til tider ret forvirrende at vide, hvilken bog man skal læse

 

I vores liv møder vi folk – måske naboer, kolleger, venner eller familiemedlemmer – der er ivrige læsere. Nogle er måske endda forfattere. Det er en god ide at diskutere hvilke slags bøger, der er gode, og forhøre sig om, hvilke af forfatterne der er kendte, hvilke bøger er bestsellere og så videre. Det er vigtigt at være klar over, hvilke typer bøger man personligt foretrækker at læse – for eksempel krimier eller kærlighedsromaner. Din vennekreds vil kunne vejlede dig ud fra dine præferencer.

 

Du kan blive låner hos et bibliotek, hvor der er hundredevis af gode bøger tilgængelige.

Men dette kan også gøre det svært at vide, hvilken bog man skal læse. I sådanne situationer er bibliotekaren en stor hjælp, da de kender bøgerne godt. Ud fra hvilken type bog du ønsker at læse, kan de hjælpe med at pege dig i den retning, hvor sådanne bøger kan findes.

 

Det er vigtigt at læse bagsiden af bogen, hvor handlingen kortfattet er opridset. Hvis der er er bibliotek i din nærhed, så bliv låner! Hvis dette ikke er en mulighed, så gå på nettet, hvor du måske kan finde værdifuld og hjælpsom information. Hvis du leder efter de bedst sælgende forfattere og deres navne, så se alt hvad de har at tilbyde igennem, og så kan du måske vælge en bog ud fra det. Du kan også læse bagsiden på nettet på  boksidan.net/dk

 

I visse byer vil du finde private bogklubber, som er startet af folk, der deler en fælles interesse: AT LÆSE! Det er fordelagtigt at være en del af, da det faktisk kan ende ud med at spare dig penge. Hver måned køber de en bog, som passerer rundt i mellem dem, og så en gang om måneden har de et lille uformelt teselskab og diskuterer bogen. Dette er et meget socialt og informativt møde. Så du ender ikke med at købe dårligt bøger. Desuden kan det give problemer med pladsen at samle på bøger derhjemme.

 

Du er også nødt til at komme i det rigtige humør og de rette omgivelser, før du begynder at læse. Stedet du sidder og læser bør være stille og roligt og uden nogen forstyrrelser. Der bør være tilstrækkeligt lys, for at du nemt kan læse uden at anstrenge øjnene.

 

Og efter at have læst det sidste ord, bør du have fornemmelse af tilfredsstillelse efter at have læst en god bog og ærgrelse over, at den er slut. Derudover bør en romantisk bog røre dig dybt i hjertet. Du skulle som det mindste have tårer i øjnene under romanens tragiske dele og varme følelser under de romantiske øjeblikke.

Postet af fiverr47 via AdSet.