Cykler til enhver lejlighed – både transport & leg

I Danmark er der tradition for, at man cykler rundt, nærmest uanset hvor man skal hen. Allerede fra barnsben af, lærer man at køre på cykel. I første omgang legecykler med tre hjul eller når man er en lille smule ældre, omkring de to år, måske en løbecykel. Uanset hvilken en man starter med, så er der næsten garanti for, at de danske børn lærer at cykle i en ung alder.

Cykler til leg

Som tidligere nævnt bliver cykler ofte brugt til leg. Om det er tre-hjulede eller en løbecykel, er i dette tilfælde ikke det som er afgørende. Det er derimod at de bliver brugt, da det er med til at hjælpe barnet motorisk og med balancen (i hvert fald for løbecykler). Ofte ser man  børn som har drønet rundt på løbecykler fra de har været to-tre år gamle, sætte sig direkte over på en almindelig cykel, med to hjul, og kunne køre uden støttehjul med det samme. Ved at have leget med cyklen og dermed har trænet både balance og motorik, vil overgangen til en tohjulet cykel, ofte være meget nemmere. Som voksen er det rart at se ens børn udvikle sig, og blive dygtigere hele tiden. Når barnet får trænet balancen hjælper det samtidig på rigtig mange andre ting i forhold til deres lege og andre ting de kan eller ikke kan.

Transport – på cykel

Ligesom at vores børn, i Danmark, lærer at cykle, så bruger vi også selv cyklen helt utroligt meget. Ja faktisk er vi en af de nationer i hele verden, hvor flest mennesker hopper på cyklen på daglig basis. Ligesom de små har vi, de voksne, også lært fra barnsben af, hvordan man cykler. Det er et transportmiddel som i Danmark er brugt helt enormt meget. Ligeledes er infrastrukturen for cyklister i landet, og en af de bedste som overhovedet findes. Politikerne gør bestemt noget for, at vi cykelende, skal have det så nemt som muligt, på cyklen. Så på trods af, at de fleste af os, ofte er uenige med politikerne, så gør de rent faktisk noget godt for os en gang i mellem.

Hvor anskaffer man sig en cykel?

Det oplagte bud er at gå til den nærmeste forhandler. Der kan man både prøve cyklen og få nogle råd og vejledning fra fagpersoner, hvis det er nødvendigt. En ting skal du dog huske på, hvis du går i en butik for at købe din nye cykel, at det er en sælger som står derinde. Selvfølgelig vil denne person vejlede dig, men det er også i sælgerens interesse at få så mange penge som muligt, i kasseapparatet.

Vælger du at handle i en webshop, kan det være en god ide, at have besøgt en fysisk butik først. Så ved du hvilken størrelse du skal have og meget andet. Fordelen ved webshops er, at her er priserne typisk lavere, da de jo ikke har udgifter på samme måde, til butik, sælgere mm.

Er du på udkig efter ladcykler er udvalget ligeledes stort, både i de fysiske butikker og på nettet. Blandt andet har Winther Bikes et bredt udvalg af forskellige, prisvindende ladcykler. Du kan se dem på siden her.

Postet af Mibe via AdSet.