Er den økonomiske vej gennem julen lån?

Julen er en tid for mange økonomiske bekymringer og familier under pres. Forventningsfulde børn som hver dag i december tæller ned til juleaften skaber et forventningspres mod forældrene, som kan være svært at håndtere. I et materielt samfund kan man selv med de bedste intentioner om at skabe en god jul ikke komme langt med bløde pakker og trist julestemning.

Mange ser sig derfor nødsaget til at låne penge, så familien får den perfekte jul. F.eks. lån via Moneybanker.dk er en nem måde at få penge på kontoen inden for få timer, mens regningen først kommer i januar og de efterfølgende måneder. Tanken om at få øjeblikkelig økonomisk frihed lokker mange til at søge mod de hurtige online lån, hvor den årlige rente er væsentlig højere end hos de traditionelle banker.

Behovet for julehjælp øges

Efterspørgslen på online lån stiger i takt med, at flere danskere søger om julehjælp hos landets forskellige støtte- og interesseorganisationer, hvilket er problematisk. Det er med til at skabe en endnu større kløft mellem rige og fattige, eftersom de rige og middelklassen er med til at definere julens værdier og tempoet på juleforbruget. De mindre velstående forsøger at følge med og gør muligvis dette gennem et kviklån, mens de i den efterfølgende tid bevæger sig nærmere den økonomiske afgrund grundet de høje renter og gebyrer.

Som Moneybanker.dk selv oplyser, er selskaberne bag disse online lån hurtige til at behandle og udbetale pengene. Det kan derfor være på sin plads at støtte de seneste politiske vinde vedrørende at indføre en betænkningstid for låneansøgerne. Denne periode f.eks. vare 14 dage, hvilket kan have fået ansøgeren til at ombestemme sig.

Det vil uden tvivl reducere antallet af danskere med et kviklån i historikken, men spørgsmålet er så blot, hvem der i stedet skal sørge for finansieringen. Søger forbrugeren mod banken, familien eller hvor skal pengene i stedet komme fra. Det kan blive problematisk, og fordelene ved låneudbyderne hos Moneybanker.dk er deres ordnede forhold og faste retningslinjer, mens lån gennem netværk af venner, familie eller bekendte kan medføre andre problemer for låneren.

200 millioner mere end 2014

DR oplyser i denne artikel, at danskernes forbrug er steget med 200 millioner sammenlignet med sidste år og at pengene sidder en del løsere på de danske forbrugere. Det skyldes til dels ifølge artiklen, at danskernes tilbageholdenhed fra finanskrisen er på vej væk og udskiftes med en stigende optimisme og lyst til at bruge penge. Og særligt i juletiden er lysten til forbrug stor, da højtiden traditionerne tro er en af danskernes foretrukne familiebegivenheder.

Den samlede julehandel løber med de ekstra 200 millioner op i samlet 8,6 milliarder ifølge Dansk Erhverv. Vi nærmer os amerikanske forhold, hvor julen er de riges fest, mens de mindre velstående blot må se til og nøjes med resterne fra de riges bord.

Hvad udviklingen i fremtiden bliver er ikke til at spå om, men på et eller andet tidspunkt kommer kurven til at knække, hvilket vil resultere i et faldende forbrug.

Postet af Malte via AdSet.