Få din bil gjort vinterklar hos din autoophugger

Det er essentielt at have en vinterklar bil til når kulden for alvor rammer Danmark. Når først den er ramt, kan det være for sent at skifte vinterdæk samt udbedre de eventuelle skader, som potentielt kan gøre din bil skrøbelig og mindre modstandsdygtig mod kulden.

En autoophugger vil være i stand til at hjælpe dig på flere fronter. Mangler du vinterdæk kan du købe disse hos ham, hvor prisen naturligvis varierer efter blandt andet kvalitet og hvor meget dækmønster, der er tilbage. Der er som regel noget til enhver pengepung, og selvom du har en dyrere bil vil du stadig kunne gøre en god handel og købe kvalitetsdæk, der matcher den øvrige kvalitet på din bil.

Som udgangspunkt skal dækkene være første prioritet, eftersom sommerdæk om vinteren kan resultere i fatale følger. Det berettede Politiken om sidste år, hvor de i denne artikel redegjorde for, at bremselængden var markant dårligere og kunne koste bil såvel som bilens passagerer livet. Yderligere oplyste Politiken også, at godt 16 procent at Danmarks bilpark kørte med sommerdæk om vinteren. Dette svarer til hele 357.000 biler, som potentielt udgør en livsfarlig brik på vejen.

Hvad skal ellers være i orden?

Det er altid tilrådeligt at få bilen efterset før vinterens ankomst. Den kolde tid er den hårdeste ved bilen, hvilket eksemplificeres ved at adskillige ældre biler hvert år ikke kan starte, så snart vinteren rammer. Det er som oftest batteriet, der skaber problemerne, hvorefter bilejere med ældre biler bør få deres batterier efterset.

Der kan også være begyndende rust på bilen, som forværres under kulden. En undervognsbehandling er med til at sikre bilen mod rust i undervognen, som udsættes for sne, is og kolde veje under vintermånederne.

En anbefaling er, at du får din bil efterset hos din foretrukne mekaniker, såfremt du ikke selv kan udbedre skader samt efterse bilens svagheder. Kan du selv gøre dette, kan du henvende dig til en autoophugger og købe de nødvendige reservedele, hvorefter du på egen hånd vil kunne udbedre de mest grundlæggende svagheder på bilen.

Pas på din bil under vinteren

Selvom din bil er gjort vinterklar, bør du stadig passe på denne. Vinteren kan være lang, hvorfor en manglende vedligeholdelse kan resultere i nye skader og manglende funktionalitet. Har du mulighed for at parkere bilen indendøre,  bør du gøre dette. På denne måde udsættes den ikke for direkte kulde, hvilket er med til at reducere antallet af skader.

Når vinteren er ovre, bør du igen bestille et eftersyn for at sikre din bils funktionalitet. Det behøver ikke koste dig dyrt, da du forhåbentlig har passet så godt på din bil henover vinteren, at der ikke er synderligt at komme efter for mekanikeren.

Rådene er givet af Autoophuggeren.dk, som er beliggende i Sørvad mellem Herning og Holstebro. Henover vinteren modtager de et stort antal biler til skrot som følge af uheld på vejene. Ved at give disse råd er formålet at reducere mængden af skrotbiler.

Postet af Brian via AdSet.