Fødevare hygiejne hos virksomheder – gode råd og tips

Skal du, eller kender du en, der har ønske om at starte sin egen fødevarevirksomhed op. så skal du fortælle ham om den her artikel, hvis han er, idet mindste tvivl om, hvorledes hygiejnen ønskes at være. Denne artikel kommer nemlig med nødvendige informationer omkring, hvordan hygiejnen skal være, før det er muligt at drive en fødevarevirksomhed. Det er ikke blot på grund af, at virksomheden ønsker at sælge gode produkter, vi her i artiklen kommer med gode råd til hygiejnen, det er simpelthen et lovkrav her i landet, at fødevarevirksomheden lever op til meget skrappe hygiejne regler.

Styr på det basale

Når du starter din virksomhed op, er det selvfølgelig en god ide at starte med det mest basale, og derfor kommer her nogen meget basale ting, som der simpelthen skal være tjek på, hvis du ønsker at få succes med din fødevarevirksomhed. De gode råd er i starten at få tjek på hygiejne, det kunne eksempelvis være sådan noget som håndvask, rengøring og uddannelse, og hvordan du indretter din virksomhed. Alt det har noget med hygiejnen for fødevarene at gøre. Det er meget vigtigt, at virksomheden lever op til kravene af hensyn til fødevaresikkerheden.

Fødevaresikkerhed og regler

Når du er i en virksomhed, som producerer fødevare, er det meget vigtigt, at du lever op til alle regler og krav indenfor fødevaresikkerhed. Det er selvfølgelig alfa omega, at du har meget hygiejnisk fødevaremaskiner, som ikke skader de fødevarer, du arbejder med. Endvidere er det også meget vigtigt, at du overholder det store regelsæt, som er blevet lavet for at bevare fødevaresikkerheden. Reglerne går eksempelvis ud på, at virksomheder skal overholde ting som nedkøling af fødevare, køleopbevaring, der skal være tjek på temperaturen ved varmebehandling, hvordan man undgår at sprede bakterier rundt i fødevarene, indretningen af lokalerne, udstyret skal være i orden, rengøringen skal være i orden, den personlige hygiejne også er meget vigtig, bekæmpelse af skadedyr og til sidst håndteringen af affald.

Er det svært af få et overblik? – fortvivl ej

Hvis du brænder for at få startet din fødevarevirksomhed op men stadigvæk ikke kan finde hoved og hale i alle regler omkring hygiejne og fødevaresikkerhed, så skal du ikke give op. Der findes mange hjælpemuligheder på nettet, og du finder på fødevarestyrelsens hjemmeside, en komplet liste med regler og krav til fødevarevirksomheder, som du kan få tjek på igennem der. Hvis du ønsker at se fødevarestyrelsens list med regler og krav, skal du blot klikke her, og så viderestilles du direkte til fødevarestyrelsens lange liste med regler og krav til fødevarevirksomheder, som de skal leve op til, hvis de ønsker at have et berettiget eksistensgrundlag

Jeg håber, at denne artikel har hjulpet dig tættere på din drøm om at starte din egen fødevarevirksomhed ved at videregive informationer omkring hygiejne, og hvorledes din virksomhed skal leve op til kravene og regler dertil. Held og lykke med opstarten!

Postet af jeppe-nielsen via AdSet.