Genbrugs børnetøj er den nye trend

Ønsker man som forælder at være med på beatet omkring de nyeste trends inden for hvad der er hipt til børnene, vil man gerne være med til at skåne miljøet og ønsker man som forælder at hoppe med på genbrugstrenden og overføre den til de små? Nu kan man nemlig købe børnetøj fra genbrug, så børnene også kan være med på genbrugstrenden. Vær som forælder med til at gøre op med tanken om, at børn skal gå i mærkevaretøj og generelt tillægge sig meget dyre vaner, for ærligt talt, børn er jo ligeglade med, hvor dyr deres trøje har været eller om de ter genbrugs børnetøj. Ved at købe børnetøj fra genbrug skal man som forælder heller i bekymre sig så meget om, hvorvidt barnet spilder eller bliver mudret til. Børnetøj fra genbrug er tøj, som barnet kan ånde, lege, spise og leve i. Man kan hurtigt tænke, at hvorfor ens barn skal gå i tøj, der er plettet eller har et hul i nakken, men ved at købe børnetøj fra genbrug er man med til at starte en trend, og man sender et signal til sit barn og hele omverdenen, at det er vigtigt at genbruge.

Tøj med pletter får nyt liv

Hvis en trøje har fået en plet efter et barn engang har spildt en ordentlig klat marmelade ned af sig, fordi forælderen ikke lige var hurtigt nok med hagesmækken, eller hvis en sparkedragt har nogle huller her og der, fordi barnet, der før ejede den var en vildbasse og godt kunne lide at tumle rundt, så kan tøjet faktisk hverken sælges i ordinære genbrugsforretninger eller sendes til u-landene. Der er nemlig heller ikke særlig stor forespørgsel på plettet eller hullet tøj i u-landene, så ofte er der ikke meget andet at gøre end at smide det plettede eller hullede tøj ud og derved belaste miljøet. Men nu skal det være nok. Nu er der nogen, der har fået en god ide til hvordan man kan udnytte det plettede og hullede tøj og gøre det i stand, så det kan blive solgt på ny. Man har fået en ide til at skåne miljøet for alt for meget CO2 udløsning, samtidig med at man fikser tøjet, så forældre har lyst til at købe det på ny. Og det er ikke bare småsager, man skåner miljøet for, hvis man vælger at genbruge og gentænke hullet og plettet tøj. For hver T-shirt, der bliver solgt videre og ikke smidt til storskrald, sparer vi et halvt til et helt kilo unedbrydelige kemikalier og 1200 liter vand, for så meget koster det nemlig i gennemsnit at producere en ny T-shirt. At bekende sig til at genbruge hjælper miljøet i så høj grad, at når man først bliver bevidst om, hvor ens forbrug egentlig stammer fra og hvor meget det slider på vores dyrebare klode, er det svært at gå tilbage igen. Når man vælger at købe børnetøj fra genbrug, får man ikke bare et eller andet barn aflagte trøje, man får et helt nyt og unikt design, som ens barn kan gå i med stolthed. Det er ikke et udtryk for, at man ikke har råd til at købe nyt tøj, at man vælger at hoppe med på genbrugsbølgen, det er fordi, at man bekymrer sig om vores klode og vælger med samvittigheden.

Før gode værdier videre til barnet

Vælger man fra børnene er meget små at klæde dem i tøj fra genbrug, overfører man også vigtige og gode værdier til sine børn. Alle forældre ønsker at overføre sunde værdier til deres børn, og det kan være vigtigt at lære sine børn, at tøj fra genbrug er med til at skåne miljøet og derved gøre vores verden til et bedre sted for os alle sammen. At tredjeverdenslande ikke kan bruge hullet og plettet tøj gør, at vi som velstillede danskere kan gøre noget ved det og finde på nye ideer, så vi smider mindre ud og genbruger mere. Det er der nogle, der har indset og har startet forskellige portaler, hvor man kan købe børnetøj fra genbrug, der er blevet fikset op og designet på ny. Så i stedet for at tænke, at ens barn går i gammelt tøj, skal man tænke på, at barnet får lov til at gå i et unikt design, der tilmed skåner miljøet.

Postet af TinaH via AdSet.