Har du virkelig Gets Gratis VPN

Mange leder efter en gratis VPN service, da de selvfølgelig gerne vil spare de penge, en god VPN forbindelse nu engang koster. Der findes da også masser af udbydere, der tilbyder kunderne gratis VPN, men det er smart lige at tænke sig om og ikke bare tage første søgeresultat på Google.
Anbefalingen herfra er helt klart, at man bør genoverveje at betale for sin VPN (det kan gøres ret billigt, se f.eks. Hotspot Shield Elite til $30 om året eller Private Internet Access, der koster $40 for et år), da de betalte produkter giver bedst sikkerhed, anonymitet og hastighed. Hvis man stadig insisterer på at ville have en gratis VPN, er der dog brugbare muligheder.
Hvorfor gratis VPN ikke er gratis
Alting har sin pris og det gælder også VPN. Hvis ikke du er bekendt med, hvordan VPN fungerer, så er det et netværk af servere, som brugere af VPN servicen forbinder til, der krypterer disse brugeres datatrafik. Servere koster penge i både anskaffelse, drift samt vedligehold og udgiften hertil afhænger nogenlunde af størrelsen af servernetværket. Det er derfor, man skal betale mere for VPN udbydere med store netværk (= servere i mange lande) så som ExpressVPN, IPVanish og Hide My Ass, men kan slippe billigere, hvis man benytter en udbyder med et mindre udvalg af servere som f.eks. førnævnte Hotspot Shield Elite eller Private Internet Access.
Tænk dig om inden, du begynder at bruge en gratis VPN. “The only free lunch is found in a mouse trap.”
Gratis VPN udbydere henter sine indtægter fra andre kilder end brugernes direkte betaling for servicen. Det kan være ganske uskyldigt og til at leve med, men også ret alvorligt i en grad, hvor det absolut ikke er værd at overveje.
Lokkemad: Her får en VPN udbyder, der lever af at sælge VPN imod betaling, fat i brugerne ved at tilbyde sit produkt gratis, men med en eller anden form for begrænsning. Det kan f.eks. være nedsat downloadhastighed eller begrænsning af datatrafikken så der måske kan downloades 1GB om måneden. Idéen bag er selvfølgelig, at brugerne skifter den gratis løsning ud med en betalt af slagsen, når de bliver træt af begrænsningen.
Typisk er begrænsningen den eneste hage ved at benytte sådan et gratisprodukt og både anonymitet samt sikkerhed er helt på linje med udbyderens betalingsprodukter. Er de i orden, kan du roligt benytte det gratis abonnement, men vær forberedt på gerne at ville opgradere et stykke hen ad vejen.
Et godt eksempel på en sådan taktik er F-Secure Freedome, der tilbyder kunderne gratis at anvende servicen i 14 dage uden begrænsninger på hverken funktioner, servere, hastighed eller datatrafik.

VPN står for Virtual Private Network og anvendes til at sikre og anonymisere internetforbindelser. Metoden benytter avanceret krypteringsteknologi til at kode data, hvilket gør det umuligt at opspore og overvåge brugerne.

Postet af fiverr47 via AdSet.