Historien om den elskede abe fra Kay Bojesen

Det er de færreste, som ikke elsker og holder af den søde abe fra Kay Bojesen. Aben er i dag en af de mest populære træfigurer fra Kay Bojesen, som fortjener ekstra stor opmærksomhed. I artiklen skal vi se nærmere på historien om den elskede abe fra en dansk designvirksomhed.

Vores elskede Kay Bojesen blev født i 1951

1951 var året, hvor vi første gang blev præsenteret for den kærlige abe, som er en lille fyr med en række karakterestiske kendetegn. Det er en kærlig lille fyr, som har fundet vej til vores hjerter. Kigger man på rækken af Kay Bojesen trædyr, så er der ingen tvivl om, at aben skiller sig ud i forhold til popularitet. Det er efterhånden de færreste danske hjem, som ikke har en lille Kay Bojesen abe hængende på reolen, skabet eller et helt tredje sted. Aben har været den oplagte gaveidé de seneste år. Træfiguren har især været et gavehit i forbindelse med barnedåb, fødselsdag og jul.

Sådan bliver aben produceret

Som noget helt unikt har Kay Bojesen afsløret på deres hjemmeside, hvordan aben bliver produceret. Selvom aben er et mindre trædyr, så består den af 31 dele. Aben bliver produceret af teaktræ og limbatræ, som er flotte og solide materialer.

Kay Bojesen aben er naturligvis dansk-produceret ligesom alle de øvrige medlemmer i familien. Der er tale om en dansk designvirksomhed, som tager miljøet seriøst. Derfor har producenten valgt udelukkende at bruge bæredygtigt træ til produktionen. Der er aldrig to aber, som er 100 % identiske. Plantageteak kan nemlig afvige i farvenuancen, ligesom træet kan bære præg af små mørke pletter og striber. Det er en af de parametre, som er med til at gøre Kay Bojesen og deres træfigurer helt unikke.

Den populære Kay Bojesen abe kan købes i tre forskellige størrelser – nemlig lille, mellem og stor. De to forskellige størrelser afviger i højden på følgende måder:

  • Lille: 20 cm.
  • Mellem: 28 cm.
  • Stor: 46 cm.

Der er selvfølgelig en markant prisforskel – afhængig af hvilken størrelse du vælger. Priserne vil mere eller mindre være identiske, uanset hvilken forhandler du vælger. Det er altså ikke så afgørende, om du handler på nettet eller i en fysisk butik. Det er dog vigtigt at bemærke, at en Kay Bojesen abe er meget eftertragtet. Derfor kan du ikke altid være sikker på, at træfiguren er på lager hos din foretrukne forhandler. Aben fra Kay Bojesen er jævnligt udsolgt hos en lang række forhandlere. Det gælder især aben i 20 cm. og 28. cm, som er de billigste og de mest solgte på det danske marked. Skal du være sikker på at få fat i den søde Kay Bojesen abe, skal du være tidligt ude med at bestille. Hos enkelte forhandlere er der forudbestilling, hvor leveringen kan tage op til 2-3 uger.

Postet af martind via AdSet.