Linkbuilding strategier og taktikker

Det kan være utrolig fornuftigt at ligge en plan for sin linkbuilding, så man ved præcis hvilken type links man gerne vil have og fra hvilke hjemmesider. Der er masser og masser af måder at få links. De rigtige taktik for dig afhænger af de ressourcer, du har til din rådighed, samt industrien, at du er i. Industries, der er mere etablerede og konkurrencedygtig ofte kræver, at du være ganske aggressiv med link bygning, og du kan finde tjene disse links sværere. Andre industrier, ofte de nyere industrier, der er hurtigt voksende, er fuld af muligheder for at engagere sig med bloggere og opbygge et fællesskab. Med det i tankerne, dette afsnit afslører et par link bygning taktik, der kan anvendes på de fleste alle typer af hjemmesider.

Eksempler på måder man kan lave “link bait”

  • Infographics
  • Data visualisering
  • Gratis Ebog
  • Vidoer
  • Guides
  • Billeder

Du opretter disse ting med henblik på at tjene backlinks til dem fra mennesker, der finder dem relevante, interessante, sjove, informative, osv Du kan derefter nå ud til disse mennesker i et forsøg på rent faktisk at bygge disse links. Over tid, du har til formål at nå et punkt, hvor du ikke behøver at bede om hver eneste link, du modtager. I stedet bør du være i stand til at seede indholdet med et par centrale indflydelsesrige i dit samfund, som kan hjælpe med at sprede ordet på dine vegne. Dette kan tage lang tid at opnå og kræver en masse investeringer i exceptionel indhold, men det er bestemt muligt.

En anden metode er at gæsteblogge, Gæst blogging er processen med at nærme andre hjemmesider for at se, om de vil offentliggøre et stykke indhold, som du skriver på deres blog. Selv om det er ofte en effektiv måde at tjene links ved hjælp indhold af høj kvalitet, har Google slået ned på marketingfolk der misbruger denne taktik med lav kvalitet, indhold og over-optimeret anker tekst.

En helt anden og mere lusket måde at få links på er ved at opkøbe gamle domæner der er udgået og bruge så redirecte dem med en 301 redirect til din egen hjemmeside, det blev utrolig populært i 2016, så der er et kæmpe market for udløbet domæner. Du kan også selv oprette flere og flere og flere artikler på nye domæner og købe links til dem og når de så endelig ranker godt kan du udnytte det og redirecte dem til din hovedsine hvorefter du så får den fulde linkjuice, det er noget du kan blive ved med at gøre men det bliver dog ikke gjort så meget længere da linkbuilding kan være en stor rikiso, Denne proces kan gentages igen og igen. Nogle gange er du bruge din eksisterende indhold som et forslag til at erstatte brudte links, andre gange du oprette nyt indhold specielt til dette formål.

 

Postet af jonasjoneshanson via AdSet.