Malermester Freddy Mikkelsens Eftf. ApS

Malermester Freddy Mikkelsens Eftf. ApS er et familieejet malerfirma, som udfører en bred palette af arbejdsopgaver. Historien om malermester Freddy Mikkelsens Eftf. ApS starter i 1983, hvor Freddy Mikkelsen startede malervirksomheden. Herefter har høj faglighed og kvalitet banet vejen for virksomheden, som i dag er ejet af sønnen Peter Mikkelsen. Alle opgaver udføres fra basen i Børkop, men med trofaste kunder i både Vejle, Fredericia og Kolding.

Af maleropgaver udfører Malermester Freddy Mikkelsens Eftf. ApS alt fra facademaling til privat malerarbejde. Vi er specialister i maling, og ved hvad der skal til for fx at beskytte dit træ bedst muligt. Når det kommer til træværk, er det først og fremmest vigtigt, at vælge den rigtige behandling. Dette gøres bl.a. ud fra hensyn til hvor udsat dit træværk er, tidligere behandling, trætype, træets tilstand, ønske om holdbarhed og ønske om udseende. Dernæst skal der gøres overvejelser om, hvor udsat træet er for vejr- og fugtpåvirkninger, kvaliteten af tidligere behandlinger og hvad træet er behandlet med. Som udgangspunkt er det en god idé, at tjekke træet én gang hver halve år eller én gang årligt, for på den måde, at være på forkant med eventuelle skader, revner eller overfladenedbrydelse. Er skaden sket og er træbeskyttelsen begyndt at skalle af, eller er træoverfladen blevet fyldt med mug, skimmelsvamp eller er misfarvet skal der langt mere til, at rette op på skaderne. Som hovedregel kan du regne med, at farveløse eller transparante træbeskyttelsesprodukter kun holder et halvt år til et år, mens halvdækkende kan holde langt længere – endda op til 4 år, før behandling igen er nødvendig. Heldækkende beskyttelse kan holde helt op til 8 år, hvis behandlingen er grundet og korrekt udført – det er dog stadig vigtigt, at tjekke behandlingen mindst én gang i året. Er du i tvivl om, hvilken type behandling dit træværk skal have er det vigtigt, at tænke på, at jo mere dækkende behandlingen er, jo længere holdbarhed og omvendt. Er dit træ i forvejen behandlet kan du kun gå fra transparent til halv- eller heldækkende og ikke omvendt.

Når du skal behandle dit træværk skal du starte med at rengøre træværket med en blanding af vand og rengøringsmiddel, som er beregnet til træværk. Er overfladen meget beskidt, kan du med fordel anvende en grundrens, sådan at træværket bliver renset i bunden. Dernæst skal du sikre, at alle malingrester er fjernet. Skrab og slib gammel, løs maling af, sådan at den behandling du efterfølgende skal male med kan få fuld vedhæftning. Er den gamle maling svær, at skrabe væk kan du slibe overfladen mat. Er dit træværk ubehandlet, skal du starte med, at anvende en grunder. Det er vigtigt, at du husker, at finde en udendørsgrunder til dit udendørs træværk, sådan at træet er beskyttet mod svampeangreb og alger. Har du afrenset træ, som tidligere har været behandlet, skal du stadig bruge grunder. Grunderen skal gerne tørre i 1-2 dage, hvorefter du kan male med træbeskyttelse. Denne påføres altid med en stor, bred pensel og du skal altid males med træets åreretning. Det er yderst vigtigt, at træet er helt tørt, når du behandler det. Træets fugtighed kan måles med en fugtighedsmåler.

Udover maling og træbeskyttelse kan selve konstruktionen af træ også sørge for, at træet ikke bliver udsat for så meget nedbør eller anden vejrpåvirkning. Den ene metode udelukker ikke nødvendigvis den anden, så vær opmærksom på hvilke muligheder der er, for netop dit træværk eller kontakt en maler for råd og vejledning. Få træsorter kan godt stå ubehandlet udendørs i mange år uden at tage skade, da disse af natur er robuste. Derudover kan der ligge en æstetisk værdi i træet, hvor slidtage med tiden kan give en sølvgrå patina, som kan fremstå som en integreret del af dit hjems udseende.

Postet af Line via AdSet.