Uge Lystfiskeri & Camping – skøn natur og dejlige oplevelser

Vi elsker gode historier fra besøgende, så derfor deler vi lige denne fra Belinda Hansen, som besøgte os med hendes 6. klasse.

“Da det blev tid til den årlige lejrskole-tur satte vi lærere os som altid sammen og talte om hvad vi skulle foretage os med børnene. Vi havde netop kørt et forløb i biologi omkring fisk, dyreliv i søer og søers planteliv, så en tur ud i naturen ville være oplagt. Vi undersøgte flere forskellige steder, for det var vigtigt for os, at det var et sted med plads og rum til en større flok børn, samtidig med, at der skulle være masser af aktiviteter, som både kunne være lærerige og sjove.
Valget faldt på Uge Lystfiskeri og Camping. Her havde vi nemlig mulighed for både at opleve natur, undersøge pladsens fiskesø for dyre- og planteliv samtidig med, at der også var andre sjove aktiviteter i børnehøjde. Vi talte med Hans som er ejer af Uge Lystfiskeri & Camping, og han var meget venlig og imødekommende. Han fortalte om de forskellige muligheder for overnatning, og vi valgte at gøre brug af de fine hytter, som ligger lige ud til søen. Derudover fik vi gode tilbud på pladsens andre faciliteter, såsom fodboldgolf, put and take, lystfiskeri og natfiskeri. Vi fik i fællesskab lagt en rigtig god plan for lejrturen, og i denne forbindelse var Hans en vigtig del af planlægningen. Han delte ud af erfaring og kom med gode idéer til forskellige aktiviteter. På alle måder en fornøjelse af samarbejde med Hans, da vi skulle planlægge turen.
Hverken børnene eller os lærere kendte stedet på forhånd, men vi blev i den grad positivt overrasket da vi ankom til stedet. Vi var heldige med vejret, og udsigten over søen lignede noget fra et maleri. Vi blev indlogeret i vores hytter, hvor børnene sov 6 personer i hver hytte. Til vores store held var der netop en fiskekonkurrence dagen efter, som vi blev inviteret til at overvære. Om aftenen lavede vi mad på bål, og børnene hyggede sig med skumfiduser og lejrsang hele aftenen.
Næste morgen gik vi ned forbi fiskekonkurrencen og kiggede med indtil dagens program skulle starte. Vi havde i fællesskab med Hans planlagt en skattejagt rundt i området omkring campingpladsen, hvor hvert punkt på kortet bestod af en videnstest indenfor de emner vi tidligere havde belyst i biologi. Dette var til stor glæde for børnene, som var ivrige efter at vinde den eftertragtede præmie. En lang dag med skattejagt blev igen afsluttet rundt om bålet, og vinderen blev kåret og fejret. De andre dage fløj afsted og bød på et væld af naturoplevelser. Vi prøvede bl.a. at natfiske sammen med Hans, samt at fange vores egne fisk, rengøre dem og grille dem over bål – en opgave som udfordrede mange af børnene. Hans rolige væsen og natur gjorde, at børnene med lidt hjælp blev fortrolige med opgaven, og gik til det med masser af koncentration og perfektionisme – ingen ville have ben i deres mad. Det at have Hans med som guide gjorde, at vi fik en autentisk oplevelse af naturen og dens liv. Med mange års erfaring på bagen delte Hans livligt ud af historier og oplevelser, hvilket i høj grad fangede børnene. Da vores lejrtur var ovre og vi skulle sige farvel til pladsen og Hans var det med bagagen fyldt med gode oplevelser og en masse viden. Jeg tror, at både børn og voksne havde lært en masse nyt om natur og fiskeri, og ikke mindst om hinanden og om os selv. I i alt en meget vellykket tur. I ugerne efter turen talte børnene meget om deres oplevelser og mange af oplevelserne blev også brugt i undervisningen, og skabte på den måde større forståelse for faget. Vi sender alle en varm anbefaling af Uge Lystfiskeri & Camping og vender gerne tilbage med en ny klasse næste år.”

Postet af Line via AdSet.